#1785

Perstekst – Coalitie Lijst1785 en CD&Vplus

Na beiden op een positieve manier campagne gevoerd te hebben, vonden Lijst 1785 en CD&V Merchtem elkaar in de coalitievorming. Wij zullen prioritair verder werken aan een langetermijnvisie voor ruimtelijke ordening en mobiliteit met de nodige inspraak van alle inwoners en verenigingen. Het niet verder aansnijden van de open ruimte, met bijzondere aandacht voor het landelijk karakter van onze gemeente wordt een van de speerpunten van het beleid in deze coalitie. Wij hebben de nodige expertise in huis om de politiek en de burger dichter bij elkaar te brengen. Ons college wordt als volgt samengesteld:

– Maarten Mast (Lijst1785 – 40 jaar) zal als burgemeester, volgende bevoegdheden voor zijn rekening nemen: burgerlijke stand, personeelszaken, natuur en dier, groene energie, senioren en Brussegem (+ kermis).
– Lien Casier (CD&Vplus – 32 jaar) wordt onze vrouwelijke eerste schepen, en zal bevoegd zijn voor Ruimtelijke Ordening, Omgeving, Mobiliteit, Milieu en Peizegem (+kermis).
– David De Valck (Lijst1785 – 48 jaar) , met zijn jarenlange ervaring kiest hij opnieuw voor: financiën en begroting, kerkraden, kunstonderwijs, afvalbeleid, Hamme (+ kermis) en cultuur. Hij zal er Vlaamse aangelegenheden, toerisme en lokale economie bijnemen
– Steven Elpers (Lijst1785 – 44 jaar), kiest opnieuw voluit voor secundair onderwijs en landbouw, hij krijgt er een grote uitdaging bij want zal de schepen van openbare werken worden.
– Toon Luypaert (CD&Vplus – 32 jaar), rechtstreeks verkozen als nieuwkomer, en zal al zijn energie steken in: sport, jeugd, maar vooral het vereenvoudigen, digitaliseren, informeren van de dienstverlening naar de verenigingen en burgers. Ontwikkelingssamenwerking.
– Julie Asselman (Lijst1785 – 31 jaar), jongste collegelid, kan haar taken als schepen van welzijn en sociale zaken verderzetten. En gaat twee grote nieuwe uitdagingen aan: basisonderwijs en Merchtem kermis.
– Walter Teugels (CD&Vplus – 52 jaar), wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter.

Wij hebben echt de ambitie om Merchtem op lange termijn te besturen. Met een ploeg die samengesteld is door een mix van ervaring, expertise en nieuwe gezichten, willen wij de handen uit de mouwen steken en verder werken voor Merchtem.
De grote krachtlijnen zullen tevens al te zien zijn in budget 2019. Wij steken de koppen bij elkaar en schrijven aan een positief beleidsverhaal.

Lijst1785              CD&Vplus
Maarten Mast     Lien Casier