Ons programma

Lijst #1785 is hier voor iedereen. Met ons programma en de uitvoering ervan staan wij ten dienste van alle Merchtemnaren en willen wij ervoor zorgen dat Merchtem – zelfs in een veranderingscontext waarop wij niet altijd vat hebben – het dorp blijft waar wij zoveel van houden.

Dat doen we door uit te gaan van 4 basisprincipes:
1. Hier wonen wij graag,
2. Hier zorgen wij voor mekaar,
3. Hier leven wij graag,
4. Hier klopt de rekening.

Ons programma kwam tot stand door eerst de Merchtemse bevolking te bevragen. Tijdens de zomermaanden kwamen wij met alle kandidaten en bestuursleden meermaals samen om de resultaten van die enquête te bespreken en om ideeën af te toetsen. De grote lijnen van ons programma lagen snel vast, maar we wilden met een zeer volledig programma komen, waarbij iedereen inzage en inspraak kreeg. Bovendien wilden we er ook 100% zeker van zijn dat het financieel haalbaar was en de juridische toets doorstond.

De volledige tekst van ons programma kan u hier afprinten: Programma Lijst1785 . U kan ook alles lezen door te klikken op één van de hoofdstukken. een samenvatting van ons programma vindt u hieronder:

1. Hier wonen wij graag

Merchtem centrum, waar men voor alles terecht kan, moet verfraaien en toegankelijker worden: te voet, met de fiets en met de wagen. Tegelijkertijd blijven we de ons omringende groene ruimte vrijwaren en ondersteunen we de landbouw die het landelijk karakter van onze gemeente mee bepaalt.

2. Hier zorgen wij voor mekaar

Gezinnen, senioren, kinderen, andersvaliden, jongeren… iedereen heeft andere behoeften en prioriteiten. Als gemeente willen wij zorg dragen voor al deze mensen.

3. Hier leven wij graag

Merchtem moet een bruisende gemeente blijven. Een gemeente waar altijd iets te doen valt, waar mensen op straat komen en met elkaar praten. Waar het verenigingsleven floreert en er een aanbod van sport en ontspanning is dat ongezien is voor onze regio. Maar ook een gemeente waar u inspraak heeft.

4. Hier klopt de rekening

Wij gaan voor financieel haalbare investeringen, die geen extra belastingen vragen en waarmee we tegelijkertijd de schuldgraad van onze gemeente minstens op het huidig peil behouden.